11. lokakuuta 2012

VIEROITUSOIREITA

Se on valkoista ja makeaa.  Kylmää.  Sitä voi nauttia isolla tai pienellä lusikalla.  Isoja annoksia, tai pieniä.  Mieluummin isoja.

Joskus se voi olla punaista, joskus ruskeaa.  Tai siinä voi olla mustia raitoja.  Tai oransseja.  Rusinoitakin voi olla joukossa.

Ja tästä aineesta minä yritän päästä eroon.

Kyseessähän  on tietysti jäätelö.  Tapanani on ollut joka ilta nauttia pieni (suhteellinen käsite) annos jäätelöä rauhoittamaan vatsaani (hih).  

Nyt olen viikon ollut ilman tätä jokailtaista rauhoittajaani ja urakka on kova.  Ymmärrän  hyvin heitä jotka yrittävät lopettaa tupakoinnin.  Ei tämä ole niin kovin helppoa.  Tupakoitsijoille on sentään kehitetty nikotiinilaastari, sokeriaddiktille ei mitään.  Pitäisi jonkun kehittää jonkinlainen jaffakeksilaastari, jotta pääsisi tuskistaan.

Kirjoittelen kauppalappua viikonlopun ruokaostoksia varten ja vain ihme saa aikaan sen että pakastimeeni ei ilmesty jäätelöä.  

Toki diabeetikkona tiedän miten tärkeää ruokavalio minulle on, mutta se ei auta tässä asiassa hiukkaakaan.  Toivon että tämän kärsimyksen ja jäätelön vaihtamisen "roskaruokaan" ansiosta
edes pienoinen painonpudotus tapahtuu.  Kun rehellisesti sanottuna tuota painoa on pikkuusen päässyt kertymään enemmän kuin lääkäri määrää.
Kun  nyt vaan ei tulis luovutus sen voiton sijasta....

Jotta tällainen lokakuu täällä menossa ;D
6 kommenttia:

 1. No, johan sinulla on hauska kissa! Nauroin kaksinkerroin minäkin tuota edellistä päivitystäsi! Mutta syöppäs nyt vaan vihanneksia, pakasteena kukkakaali-parsakaali-porkkana ja soija maitokin on hyvää, joten...Niin tervehdys vaan täältä Alanyan lämmöstä ja mahtavista herkuista ja ohitetusta vatsataudista! Mukavaa viikonloppua sinulle ja Teemulle!

  VastaaPoista
 2. Soija...en tuota muistanutkaan; kiitos naapuri :) Täällä on kylmä ja aina kylmemmäksi muuttuu, joten nauttikaa lämmöstä!

  VastaaPoista
 3. Ei ole helppoa luopua mieliteoistaan ja joka kerta kun se sattuu onnistumaan täytyy nosta olematonta hattua.
  Välillä tekee vaikeaa kun joutuu jäätelön jättään väliin mutta hyvin se alkaa jo onnistua,ostan joskus itselleni Tofujäätelön (päärynänmakuista) lohdutukseksi hyvää sekin on vaikkei ihan kermajäätelön veroista.Oli melkein pakko luopua tuosta mieliteosta kun diapetes todettiin.

  VastaaPoista
 4. Sama täällä että diabetes on yksi syy jättää jäätelö :(( Toinen on embolian mahdollisuus ja kolmas on ihan terve (?) järki ;D
  Tosin täytyy myöntää että tänään sorruin jäätelöön, mutta ensi viikko on taas tarkoitus olla sokeritta. Yritän raejuuston ja soijan voimalla päihittää himot ja halut ;D

  VastaaPoista
 5. Sanoppas muuta. Jäätelö ja suklaa... Se on joskus kuun vaiheesta kii mitä tekee mieli syödä. Mun kärvistelyä helpottaa se, että kotoa ei kaapista löydy herkkuja. Sit jos löytyy ni eipä löydy kauaa. Jotenki ne on kauppaan helpompi jättää ku säilöä kotona. Mutta joskus pitää syödä myös hyvää. Ja jos vaikka kerran viikossa syö hyvää niin tekee sen ihan hyvällä omalla tunnolla.

  Jaa, joulupistelyitä? Mä oon ollu niin paljon hevosen selässä, että en oo ehtiny juuri mitään pistelemään, enkä edes neulomaan... Pari vaihtoon menevää juttuakin pitäis tehdä, just jouluksi, että kai mun täytyy vähitellen niihin syventyä. Sää ainakin saa mut joulua odottavalle mielelle. Kun on nimittäin ollut sellaisia vähän viileämpiä päiviä nyt. Hengitys huuruaa ja sellasta. Ja on villavermettä päällä ihan riittävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä annoin itselleni luvan viikonloppuna syödä jotain makeaa; eli se on just se jäätelö :)
   Täällä oli aamupäivällä ihana raikas ilma ja jotenkin mulla tuli joulu mieleen. Ajattelin jos virkkais muutaman pienen tontun :)

   Poista